top of page

Bevonómasszák  >

”Csokoládé és bevonómassza között olyan viszony van, mint mester és tanítvány között: a tanítvány, kellő ambícióval és lelkesedéssel, mesterré válik, vagy még jobbá”

A bevonók vagy mártómasszák a csokoládét utánozzák illetve helyettesítik. Csokoládészerű fizikai-kémiai és érzékszervi jellemzőik vannak, és sok esetben sikeresen helyettesítik a csokoládét. A fő különbség a csokoládé és a bevonó között az, hogy a nemzetközi előírásoknak megfelelő csokoládét kakaóvajjal készítik, míg a bevonókban a kakaóvajat különböző növényi zsírokkal cserélik fel. Ezáltal a bevonó olcsóbb termékké válik, és nem igényel temperálást, de megőrzi a csokoládé többi jó tulajdonságát.

 

A "PATIPACT" márkanév alatt gyártott MILKPACT bevonók az édességipar számára készültek és ideálisak a csokoládé helyettesítésére. Különböző cukrászati ​​és pékségi laboratóriumok, pékségek, nápolyiszelet gyárak, valamint sütemények, kekszek, csokoládéból öntött figurák, csokoládék és egyéb csokoládéból készült termékek gyártói sikeresen használják a bevonókat a csokoládé helyettesítésére. A különböző alkalmazásokra alkalmas bevonókat úgy tervezték, hogy az ügyfelek minden igényének megfeleljenek. Ez a termékkategória a nemzetközi élelmiszer-egészségügyi előírásoknak, az élelmiszer-biztonsági jogszabályoknak és a HACCP-követelményeknek megfelelően készül.

A széles választékkal jelentkező Milkpact bevonókat olyan elvek alapján tervezzük, amelyek hasznos és vonzó tulajdonságokat biztosítanak termékeinknek, nevezetesen:

  • íz, aroma, szín és kivételes csillogás, a minőségi alapanyagok használatának köszönhetően;

  • a bevonó megfelelő és tartós viselkedése a végterméken, melyet az adott alkalmazáshoz kialakított növényi olajkeverékek biztosítanak;

  • a bevonók működési jellemzőinek állandósága, mint például az olvadási hőmérséklet, a viszkozitás, a specifikus lerakódás, amelyet a megfelelő gyártási technológiák alkalmazásával érünk el;

  • az ügyfél igényeinek megfelelő „egyéni” bevonók gyártása, amelyeket szakembereink az ügyfelekkel együttműködve dolgoznak ki.;

 

Az egyéni bevonók, a ügyfelek eltérő gyártási előírásainak megfelelően, „testre-szabott” receptekkel rendelkeznek ami költségkülönbségekhez is vezethet. Léteznek tehát, cukrászati alkalmazásokhoz és péksüteményekhez ajánlott bevonók, vagy speciálisan a nápolyiszeletek, kekszek vagy desszertszeletek díszítésére tervezett bevonók, valamint a figurák, díszek vagy bonbonok gyártására szolgáló bevonók.

Az optimális ár / minőség arány megtalálása érdekében érdemes konzultálni a gyártóval, a megfelelő termék kiválasztásában.

 

Termékeink különböző formában készülnek és több csomagolási megoldás is létezik. A különböző alkalmazási követelményeknek megfelelően, a bevonókat a következő formákban gyártjuk: minidropsz/esőcsepp, kb. 8500-12000 db/kg, vagy korong/tallér, 4-5 gramm/darab, illetve 1 és 2,5 kg-os tömb/tabletta. A termékeket 7, 10, 16 vagy 20 kg-os, műanyag béléssel ellátott kartondobozba vagy 25 kg-os, műanyag béléses papírzacskóba csomagoljuk.

Javasolt felhasználás

Egy dupla falu edényben, melyet 50-65 °C-os vízzel melegítünk, a bevonót folyamatos keverés mellett megolvasztjuk. Amikor a bevonó teljesen megolvadt, a célnak megfelelően használható. A bevonó felvitele vagy a bevonót használó termék befejezése után a készterméket a bevonó teljes megszilárdulásáig hűtjük, majd megfelelő körülmények között csomagoljuk és tároljuk, illetve fogyasztásra szállítjuk.

Az minidropsz / csepp formájú termékeink a sütőipari készítményekhez adagolva vagy azok díszítésére használhatók.

Választék

A cukrászati ​​és cukrászdai alkalmazásokhoz ajánlott standard bevonók mellett léteznek a speciálisan kifejlesztett, nápolyiszelet, keksz vagy sütemények díszítésére tervezett bevonók, valamint figurák, díszek vagy bonbonok gyártására szolgáló bevonók. Ügyfeleink igényeinek kielégítése érdekében a standard termékek széles skáláját gyártjuk valamint, ipari ügyfeleink kérésére és velük együtt együttműködve olyan termékeket hozunk létre, amelyek megfelelnek az ügyfelek gyártási és gyártási technológiai követelményeinek.

Economic termékcsalád

Olyan bevonókat tartalmaz, amelyek úgy lettek kialakítva, hogy megfeleljenek az ügyfelek minőségi követelményeinek és ugyanakkor a mérsékelt költségek előnyeit biztosítsák anélkül, hogy befolyásolnák az ilyen termékek alapvető jellemzőit, ezáltal ideális lehetőséget kínálva vevőinknek versenyképes termékek előállítására .

Chocolate Dessert

1. Kakaós bevonó

A bevonó jellegzetes csokoládé ízű és kinézetű. Használatos a sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. A minőség/ár viszony ezt a bevonót általános felhasználásra ajánlja, édességek és sütemények készítéséhez.

2. Kakaós-tejes bevonó

A bevonó jellegzetes tejcsokoládé ízű és kinézetű. Használatos a sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. A minőség/ár viszony ezt a bevonót általános felhasználásra ajánlja, édességek és sütemények készítéséhez.

3. Fehér bevonó

A bevonó fehér csokoládé ízű és kinézetű. Használatos a sütemények és torták készítésére. Olvadáspont: körülbelül 34-38 °C. A minőség/ár viszony ezt a bevonót általános felhasználásra ajánlja, édességek és sütemények készítéséhez.

CLASIC termékcsalád

Tartalmazza azokat a bevonókat, amelyek eladásaink motorjaként szolgálnak. Ezeket a termékeket kifejezetten úgy tervezték, hogy megfeleljenek a felhasználók minőségi követelményeinek és valódi lehetőséget nyújtsanak versenyképes termékek előállítására az ár/minőség arány tekintetében.

Donuts
Blueberry Topping
Meringue Tart

1. CLASIC kakaós bevonó

A bevonó úgy néz ki, mint a csokoládé. Használható sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklete körülbelül 34-38 °C. A minőség valamint az ár szempontjából ezt a bevonót általános felhasználásra kínáljuk, édességek, sütemények és cukrászipari termékek készítéséhez.

2. CLASIC ehér bevonó

A bevonó úgy néz ki, mint a fehér csokoládé. Használható sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. A minőség valamint az ár szempontjából ezt a bevonót általános felhasználásra kínáljuk, édességek, sütemények és cukrászipari termékek készítéséhez.

3. CLASIC kakaós dark bevonó

A bevonó úgy néz ki, mint a sötét-barna csokoládé. Használható a sütemények és torták készítésére. Olvadáspont: körülbelül 34-38 °C. A minőség valamint az ár szempontjából ezt a bevonót általános felhasználásra kínáljuk, édességek, sütemények és cukrászipari termékek készítéséhez.

4. CLASIC kakaós rumos bevonó

A bevonó csokoládé kinézetű, rum ízesítéssel. Használható a sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. A minőség valamint az ár szempontjából ezt a bevonót általános felhasználásra kínáljuk, édességek, sütemények és cukrászipari termékek készítéséhez.

5. CLASIC rózsaszín bevonó

Díszítésre alkalmas általános bevonó, a fehér bevonóhoz hasonló fizikai tulajdonságokkal, rózsaszín/piros megjelenéssel és eper ízesítéssel. Használható a sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. A minőség/ar viszony szempontjából ez a bevonó általában az édességek és sütemények díszítéséhez vagy általános használatra ajánlott.

6. CLASIC sárga bevonó

Díszítésre alkalmas általános bevonó, a fehér bevonóhoz hasonló fizikai tulajdonságokkal, sárga színezettel és citrom ízesítéssel. Használható a sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. A minőség/ár viszony szempontjából ez a bevonó általában az édességek és sütemények díszítéséhez vagy általános használatra ajánlott.

7. CLASIC zöld bevonó

Díszítésre alkalmas általános bevonó, a fehér bevonóhoz hasonló fizikai tulajdonságokkal, zöld színezettel és pisztácia/mandula ízesítéssel. Használható a sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. A minőség/ár viszony szempontjából ez a bevonó általában az édességek és sütemények díszítéséhez vagy általános használatra ajánlott.

8. CLASIC narancssárga bevonó

Díszítésre alkalmas általános bevonó, a fehér bevonóhoz hasonló fizikai tulajdonságokkal, narancssárga színezettel és narancs ízesítéssel. Használható a sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. A minőség/ár viszony szempontjából ez a bevonó általában az édességek és sütemények díszítéséhez vagy általános használatra ajánlott.

NOVACLASIC termékcsalád

Olyan termékeket tartalmaz, amelyek az ügyfél kérésére készültek. Ezeket a termékeket kifejezetten a klasszikus termékek másolatává alakították, de laurinsavmentes növényi olajokkal és zsírokkal készülnek. A klasszikusok bevonókhoz hasonlóan, ezeket is úgy tervezték, hogy a felhasználóknak valódi lehetőségeket nyújtsanak versenyképes termékek előállítására az ár/minőség tekintetében.

Choclate Donuts

1. NOVACLASIC kakaós bevonó

A bevonó úgy néz ki, mint a csokoládé. Használható sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklete körülbelül 36-40 °C. A minőség valamint az ár szempontjából ezt a bevonót általános felhasználásra kínáljuk, édességek, sütemények és cukrászipari termékek készítéséhez.

2. NOVACLASIC fehér bevonó

A bevonó úgy néz ki, mint a fehér csokoládé. Használható sütemények és torták készítésére. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 36-40 °C. A minőség valamint az ár szempontjából ezt a bevonót általános felhasználásra kínáljuk, édességek, sütemények és cukrászipari termékek készítéséhez.

3. NOVACLASIC kakaós dark bevonó

A bevonó úgy néz ki, mint a sötét-barna csokoládé. Használható a sütemények és torták készítésére. Olvadáspont: körülbelül 34-38 °C. A minőség valamint az ár szempontjából ezt a bevonót általános felhasználásra kínáljuk, édességek, sütemények és cukrászipari termékek készítéséhez.

LUX termékcsalád

Olyan minőségi bevonókat tartalmaz amelyek megfelelnek a kiváló minőség iránti mindjobban kifejlődő érdeklődésnek. Ezeket a termékeket kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy kielégítsék a felhasználók megnövekedett minőségi követelményeinek és minden szempontból valós lehetőségeket nyújtsanak versenyképes termékek gyártására.

Donuts
Blueberry Topping

1. LUX tejes-kakaós bevonó

Minőségi bevonó, tejcsokoládé kinézettel és ízzel. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. Speciálisan keksz és nápolyiszelet bevonására vagy cukrászdai glazúrozásra készült. Gyors száradással minden gyártási változathoz használható, beleértve a nagy teljesítményű automata vonalakat is. Minősége valamint az ára alapján az igényes termékek előállításához ajánlott.

2. LUX édes-kakaós bevonó

Minőségi bevonó, csokoládé kinézettel és édes-csokoládé ízzel. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. Különösen formákba öntésre vagy centrifugális öntésére tervezték. Gyors száradással minden gyártási változathoz használható, beleértve a nagy teljesítményű automata vonalakat is. Minősége valamint az ára alapján az igényes termékek előállításához ajánlott.

3. LUX keserű-kakaós luxus bevonó

Minőségi bevonó, csokoládé kinézettel és keserű csokoládé ízzel. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. Öntéssel vagy bevonattal készült bonbonok készítésére tervezték. Gyors száradással minden gyártási változathoz használható, beleértve a nagy teljesítményű automata vonalakat is. Minősége valamint az ára alapján az igényes termékek és nagyon jó minőségű csokoládé bonbonok előállításához ajánlott.

4. LUX - extra bevonó

Minőségi bevonó, csokoládé kinézettel és ízzel. Olvadáspont: körülbelül 34-38 °C. Kifejezetten az automatikus gyártósorok édes termékeinek bevonására készült bevonó. Gyors száradással minden gyártási változathoz használható, beleértve a nagy teljesítményű automata vonalakat is. Minősége valamint az ára alapján az igényes termékek előállításához ajánlott.

5. LUX fehér bevonó

Minőségi bevonó, fehér csokoládé kinézettel és ízzel. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 34-38 °C. Speciálisan öntéssel vagy bevonattal készült bonbonok készítésére tervezték. Gyors száradással minden gyártási változathoz használható, beleértve a nagy teljesítményű automata vonalakat is. Minősége valamint az ára alapján az igényes termékek és nagyon jó minőségű csokoládé bonbonok előállításához ajánlott.

NOVALUX termékcsalád

Olyan bevonókat tartalmaz, amelyek az ügyfelek kérésére készültek. Ezeket a bevonókat kifejezetten a Lux termékcsalád másolataként tervezték, de laurinsavmentes növényi olajokkal és zsírokkal készülnek. A Lux bevonókhoz hasonlóan, ezeket is úgy tervezték, hogy a felhasználók valódi lehetőséget kapjanak versenyképes termékek előállítására az ár/minőség tekintetében.

Decorated Donuts
Napoleon Cake

1. NOVALUX tejes-kakaós bevonó

Minőségi bevonó, csokoládé kinézettel és tejcsokoládé ízzel. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 36-40 °C. Speciálisan keksz és nápolyiszelet bevonására vagy cukrászdai glazúrozásra készült. Gyors száradással minden gyártási változathoz használható, beleértve a nagy teljesítményű automata vonalakat is. Minősége valamint az ára alapján az igényes termékek előállításához ajánlott.

2. NOVALUX édes-kakaós bevonó

Minőségi bevonó, csokoládé kinézettel és édes csokoládé ízzel. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 36-40 °C. Különösen formákba öntésre vagy centrifugális öntésére tervezték. Gyors száradással minden gyártási változathoz használható, beleértve a nagy teljesítményű automata vonalakat is. Minősége valamint az ára alapján az igényes termékek előállításához ajánlott.

3. NOVALUX keserű-kakaós luxus bevonó

Minőségi bevonó, csokoládé kinézettel és keserű csokoládé ízzel. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 36-40 °C. Speciálisan öntéssel vagy bevonattal készült bonbonok készítésére tervezték. Gyors száradással minden gyártási változathoz használható, beleértve a nagy teljesítményű automata vonalakat is. Minősége valamint az ára alapján az igényes termékek és nagyon jó minőségű csokoládé bonbonok előállításához ajánlott.

4. NOVALUX-extra bevonó

Minőségi bevonó, csokoládé kinézettel és ízzel. Olvadáspont: körülbelül 36-40 °C. Kifejezetten az automatikus gyártósorok édes termékeinek bevonására készült bevonó. Gyors száradással minden gyártási változathoz használható, beleértve a nagy teljesítményű automata vonalakat is. Minősége valamint az ára alapján az igényes termékek előállításához ajánlott.

5. NOVALUX fehér bevonó

Minőségi bevonó, fehér csokoládé kinézettel és ízzel. Az olvadási hőmérséklet körülbelül 36-40 °C. Speciálisan öntéssel vagy bevonattal készült bonbonok készítésére tervezték. Gyors száradással minden gyártási változathoz használható, beleértve a nagy teljesítményű automata vonalakat is. Minősége valamint az ára alapján az igényes termékek és nagyon jó minőségű csokoládé bonbonok előállításához ajánlott.

MINIDROPS/CSEPPFORMA termékcsalád

Blondies with Icing

1. Cseppformájú, kakaós mártómassza

Kiváló minőségű bevonó vízcsepp formájában megszilárdulva. A cseppek/kg mennyisége a standard változatban 9000 + -5%, de 12500 egység/kg sűrűség is elérhető. A termék hőálló és kifejezetten sütemény/sütőipari termékek, például csokoládés sütemény vagy muffin készítésére készült.

2. Cseppformájú, kakaós Nova mártómassza

Ezek a termékek kifejezetten a laurinsavas minidropszok másolataként lettek kialakítva, de laurinsavmentes növényi olajokból és zsírokból készülnek. A kiváló minőségű bevonó vízcsepp formájában van megszilárdulva. A cseppek/kg mennyisége a standard változatban 9000 + -5%, de 12500 egység/kg sűrűség is elérhető. A termék hőálló és kifejezetten sütemény/sütőipari termékek, például csokoládés sütemény vagy muffin készítésére készült.

Az alábbi táblázat a jelenleg gyártott bevonók standard típusait tartalmazza:

Termékcsalád

Patipact

ECONOMIC

 

 

Patipact

NOVACLASIC

 

Patipact

CLASIC

Patipact

NOVALUX

 

 

Patipact

LUX

Patipact

MINIDROPSZ

Terméknév

Kakaós tejes bevonó

Kakaós – carobos bevonó

Kakaós  bevonó

Fehér bevonó

Kakaós  bevonó

Extra-kakaós  bevonó

Fehér bevonó

Kakaós  bevonó

Kakaós-rumos bevonó

Fehér bevonó

Rozsszínű bevonó

Sárga bevonó

Narancs bevonó

Zöld bevonó

Kakaós  böjtös bevonó

Kakaó-dark  bevonó

Kakaós tejes bevonó

Édes-kakaós  bevonó

Keserű-kakaós  bevonó

Extra-kakaós  bevonó

Fehér bevonó

Kakaós tejes bevonó

Édes-kakaós  bevonó

Keserű-kakaós  bevonó

Extra-kakaós  bevonó

Fehér bevonó

Kakaós minidropsz

Nova kakaós minidropsz

Kód Pp

ECL

EC

ECD

EA

CC – N

CD – N

CA – N

CC

CCR

CA

C Col -R

C Col -G

C Col -P

C Col -V

CCP

CD

LCL – N

LCD – N

LCA – N

LCE – N

LA – N

LCL

LCD

LCA

LCE

LA

LPL

LPN

Ajánlott felhasználás

krémek, glazúrozás, tészták, cukrászat

krémek, glazúrozás, tészták, cukrászat

krémek, glazúrozás, tészták, cukrászat

krémek, glazúrozás, tészták, cukrászat

krémek, glazúrozás, tészták, cukrászat

krémek, glazúrozás, tészták, cukrászat

krémek, glazúrozás, tészták, cukrászat

krémek, glazúrozás, tészták, cukrászat

krémek, glazúrozás, tészták, cukrászat

krémek, glazúrozás, tészták, cukrászat

tortadíszek, krémek, glazúrozás, tészták

tortadíszek, krémek, glazúrozás, tészták

tortadíszek, krémek, glazúrozás, tészták

tortadíszek, krémek, glazúrozás, tészták

krémek, glazúrozás, tortadíszek

krémek, glazúrozás, tortadíszek

bonbonok, krémek, glazúrozás, tortadíszek

bonbonok, krémek, glazúrozás, tortadíszek

bonbonok, krémek, glazúrozás, tortadíszek

bonbonok, krémek, glazúrozás, tortadíszek

bonbonok, krémek, glazúrozás, tortadíszek

bonbonok, krémek, glazúrozás, tortadíszek

bonbonok, krémek, glazúrozás, tortadíszek

bonbonok, krémek, glazúrozás, tortadíszek

bonbonok, krémek, glazúrozás, tortadíszek

bonbonok, krémek, glazúrozás, tortadíszek

Tallér

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

minidropsz

minidropsz

Tömb

​​x

x

x

 

x

x

x

x

x

x

x

x

Csomagolás

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

25 kg zsák

7 kg doboz

7 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

16 kg doboz

20 kg doboz

20 kg doboz

Tabel cuverturi hu

Használati javaslatok

Kakaós tortakrém

Hozzávalók: 4 tojás, 200 gr. cukor, 2 vaníliás porcukor, 230 gr. vaj, ¼ kg kakaós bevonó.

Gőz fölött a tojást elkeverjük a cukorral, míg a cukor teljesen meg nem olvad. Ezután habosítsuk egy mixerrel, amíg a keverék el nem éri a szobahőmérsékletet, majd keverjük hozzá a kis darabokra vágott vajat. A bevonót olvasszuk meg gőzön és kis adagokat öntve, állandó keveréssel hozzáadjuk a tojáskrémhez. Addig keverjük amíg a krém homogénné válik és az így elkészített krémet a „csokoládé” torták előállításához használhatjuk.

 

A tejszínhabos kakaókrémet tejszín és kakaós bevonó összekeverésével hozzuk létre. Ez általában az alábbiak szerint történik: Gőz fölött 2 rész bevonót folyamatos keveréssel megolvasztunk. A bevonó teljes olvadása után adjunk hozzá 1 rész természetes vagy növényi tejszínt. A céltól függően a keverékhez természetes ízesítő vagy likőr is hozzáadható. Az elegyet folyamatos keveréssel homogenizáljuk, amíg egyenletes masszát kapunk. Egyes alkalmazásoknál a meleg keveréket óvatosan ráöntjük az előkészített süteményre vagy tortára, hogy egy fényes és egységes mázat képezzen. Más alkalmazások esetén a keveréket lehűtjük majd hidegen felverjük, hogy egy megfelelően habos krémet kapjunk. A hűtés után a krémet torták, sütemények, vagy különböző cukrászati ​​termékek bevonására vagy rétegezésére lehet használni.

bottom of page