top of page

Cégünkről ...

"Megbízhatóság, gyorsaság, professzionalizmus

és még valami: valódi partnerség.”

A MILKPACT 1994-ben alakult román-holland közös vállalkozásként, magántulajdonban lévő tőkével. A beruházás indítóötletét a piacon megjelenő új termék adta: a  nagyipari jégkrémgyártáshoz használt  jégkrémbevonó. A termelési tevékenységet 1995 áprilisában avatták fel, amikor a jégkrémbevonó első mennyiségét szállították egy Erdélyi fagylaltgyárba. Az elkövetkezendő években a vállalat folyamatosan bővítette termékskáláját, és az "Icepact" jégkrémbevonók csoportján kívül két új termékcsaláddal jelentkeztünk a piacon. "Patipact" márkanévvel illetett bevonómasszákat fejlesztettük ki cukrászdák és pékségek számára, valamint a "Paticrem" családnéven ismert kakaó és csokoládé krémeket.

Az értékesítés folyamatos növekedése a termelési kapacitás megfelelő bővítését igényelte és 2006-tól a vállalat gyártóegysége átköltözött a Marosvásárhely melletti telephelyen megépített új ipari építménybe. Az épület 1600 négyzetméteres területén elhelyezett termelési felületek, hűtőházak, irodák, szociális helységek stb. összesen 2500 tonna évi késztermék-kapacitást biztosítanak. A gyártási folyamat olyan helyen történik, amely jól illeszkedik az élelmiszeripar kérelmeihez és összhangban van az élelmiszer-higiéniai és biztonsági jogszabályokkal.

 

Az új gyár a modern technológiai megoldások alkalmazásával lehetővé tette a gyártási folyamat optimalizálását és a hatékony minőség-ellenőrzés módszerek bevezetését valamint a termelékenység növelését, ugyanakkor biztosítva a megnövekedett termékválaszték gyártásához szükséges rugalmasságot.

 

A megújult gyártási folyamat, a modern berendezések használata, a minőségi ellenőrzési rendszer és a HACCP elveinek szigorú alkalmazása lehetővé tették, hogy az ilyen körülmények között készült termékekeivel gyárunk követni tudja a piac folyamatos fejlődését és megfeleljen az igények és elvárások dinamikájának.

 

Ahhoz, hogy meg tudjon birkózni a növekedő versennyel, hogy növelje az eladások termékbázisát és minél több piaci szegmensben legyen jelen, gyárunk szinte minden évben új termékkategóriákkal jelentkezett: gyümölcsös fagylaltbevonók, keksz és nápolyiszelet gyártásához alkalmazott bevonók, egzotikus ízesítésű fehér jégkrémbevonók, kakaós és fehér mártómasszák a cukrászdák és pékségek számára, kenhető kakaós krém, földimogyorós és mogyorós krém, hőstabil krémek, stb. és végül az édesipari termék szegmensének királynője, a csokoládé. Mindezek a termékek saját receptjeink alapján készülnek válogatott alapanyagokból és a laboratóriumban elvégzett tesztelések után, végül letették a legfontosabb gyakorlati vizsgát: a piaci bevezetést követően, ügyfeleink örömmel használják az új termékeinket.

prod 1_s.jpg
aspect din productie (2)_s.jpg
aspect din productie (6)_s.jpg

A cég filozófiájában fontos helyet foglalnak a „kis”vevők , vagyis az ország egész területén elszórt több száz cukrászda, pékségek és hasonló termelőegység, melyek a Milkpact termékeket használják. A meglehetősen kiterjedt értékesítési hálózatban a vállalatunk által létrehozott a saját szállítási rendszerünk együttműködik nemzeti szintű, illetve regionális elosztókkal. Ezen a hálózaton keresztül, amellyel lefedjük az ország legtöbb régióját, évente 700-800 tonna terméket forgalmazunk.

 

Természetesen a fagylaltgyárak, nápolyiszelet és kekszgyárak, csokoládés és bevonós termékek gyártói, a mindjobban elszaporodó kézműves csokoládé termelők, stb. azaz a "nagy" ügyfelek helye is biztosítva van a cég szívében. Termékeink eladását az ipari ügyfelek számára az értékesítési osztály végzi, és a teljes üzlet fontos része. Az ipari termékek kategóriájába tartozó termékeink tartós sikerének érdekében, partnereinkkel együttműködve fejlesztettük ki minden termékre a megfelelő receptet.

 

Vállalkozásunk fontosnak ítéli az üzleti hatékonyság növelését. E tekintetben, az évi 1,5 millió eurós forgalom és az 1000 tonnás értékesítés folyamatában továbbra is kulcsfontosságú tényező a munkavállalóink teljes körű bevonása és beilleszkedése. Cégünk, a munkavállalók személyes érdekeinek és problémáinak tiszteletben tartása mellett, gondos odafigyeléssel követi a munkaközösség jellemzőinek alakulását és mindent megtesz a lehető legjobb csapatszellem eléréséért. A felvállalt gazdasági és pénzügyi elvek eredményeként cégünknek nincsenek adósságai vagy hátralékai az állam vagy a társadalombiztosítás felé és egészséges pénzáramlással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy az összes kötelezettségeit időben fizesse ki.

A termékek megfelelő minőségének biztosítása és a gyártási folyamatban fellépő esetleges hibák kiküszöbölése érdekében a vállalat megvalósította és tanúsította a HACCP és az ISO 22000 rendszerek használatát, valamint teljes tevékenysége során pro-ökológiai hozzáállást alkalmaz.

 

Becslésünk szerint a Milkpact részesedése a péksütemények és cukrászdák, kekszek és nápolyiszelet stb. számára gyártott mártómasszák piacának mintegy 10% -át teszi ki.

 

Ezen túlmenően, a teljes Milkpact csapat állandó, szorgalmas és találékony erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló erőforrások segítségével sikeresen küzdjön meg az élelmiszeriparban bekövetkező változásokkal és, meghódítva az édességipar piacának újabb részeit, mindenki számára a legjobb termékeket szállítsa.

 

Ezért, csalódástól való félelem nélkül, hívjuk meg a csokoládék, mártómasszák és krémek minden felhasználóját hogy próbálja ki a valódi partnerség „édes” ízét.

TANÚSÍTÁSOK

iso22000.png
haccp.png
bottom of page